Ce nu fac

Îmi place foarte mult să scriu și voi spune lucrul ăsta de fiecare dată când voi avea ocazia și cam prin intermediul oricărui canal de comunicare ce funcționează. Cred că scrisul este marea misiune a vieții mele și mai cred că-mi fac misiunea asta bine și cu simț de răspundere.

Cu toate acestea, înțeleg că acest domeniu pe care ni-l alegem noi, „scriitorii”, poate să vină și cu confuzie la pachet, mai ales când îți asumi să scrii și altceva decât cărți și povești, adică atunci când îți pui la dispoziție serviciile în slujba unor business-uri.

De-a lungul timpului, am întâmpinat tot felul de bariere ridicate, mai ales, din neconcordanța între așteptări și realitate, așadar cred că e bine să scriu aici ce nu fac:

  • Web design: nu știu să fac site-uri și nici măcar să setez teme de WordPress;
  • Afișe, bannere, broșuri și alte materiale vizuale. Da, pot folosi un program online cu șabloane care să mă ajute să fac unele postări mai drăguțe pe Facebook (Canva, adică, dar și altele premium), însă nu sunt designer și niciodată nu voi face ceea ce un designer adevărat știe să facă. Prin urmare, nu mă bag;
  • Ad-uri pe Facebook. Setarea de campanii mi se pare OZN și cred că trebuie să ai altfel de abilități, pentru a face acest lucru. Îți trebuie o minte mult mai analitică și trebuie să-ți și placă. Mie-mi place să scriu;
  • Campanii Google. Din aceleași motive expuse mai sus;
  • Organizare de evenimente, deși ajut cu drag, dacă este nevoie, dar nu coordonez.

În schimb, fac tot ceea ce este legat de scris. De la postări pe Facebook și până la povești de brand, dacă ai o astfel de provocare, bring it on!