Ce-am citit vara asta și mi-a plăcut 

Una peste alta, vara asta, așa ciudată cum a fost ea, a fost bună și generoasă cu mine și cu lista mea de lecturi. Se spune că vara nu-ți stă capul la citit și găsești lucruri mai bune de făcut, dar se pare că eu nu am găsit. Vara asta am citit 20 de cărți, adică mai multe decât primăvara asta sau decât iarna trecută.

O schimbare surprinzătoare pentru mine a fost non-ficțiunea. Dintotdeauna am crezut despre mine că nu-mi place, o citesc greu, mă forțez să duc o carte din asta până la capăt, dar iată că de data asta am citit mult mai multe cărți de non-ficțiune decât aș fi crezut că pot duce. Mare parte din merit o are echipa asta frumoasă în care sunt din martie, datorită căreia am cunoscut oameni mișto care mi-au recomandat cărți și mai mișto.

Dar hai să le vedem.

Mi-am început vara cu Open pe care am citit-o pentru a treia oară. În continuare, este cea mai frumoasă carte citită de mine în viața asta. Nu mai povestesc despre ea, dar am povestit aici, dacă doriți să recitiți.

Apoi, datorită programului Wild Fit și a fondatorului pe care l-am stalkuit o vreme – Eric Edmeades – am citit Omul în căutarea sensului vieții.

Am continuat cu Sprint, pentru că toată echipa Rubik a avut-o ca temă, iar apoi am echilibrat cu Juniper, că deja era prea multă non-ficțiune pentru mine. Anotimpul ploilor și Prințesă sub acoperire, despre care nu v-aș fi scris, în mod normal, pentru că iese din tiparul profilului de cititor înrăit, dar ce să facem dacă mi-a plăcut?

Silk Road am citit-o pe nerăsuflate. M-a ținut în priză și m-a fascinat și m-a făcut să mă uit la videouri pe YouTube, după ce am terminat-o. Pentru mine, a fost interesant să-mi urmăresc trăirile în timp ce o citeam: cum pot să existe în mine, simultan, respingere, empatie și fascinație pentru aceeași persoană.

A urmat Pământ american pentru că prea o recomanda toată lumea (bună recomandare!), apoi Să ucizi o pasăre cântătoare… pentru că încă sunt în cel mai fain club de carte din lume.

Mica enciclopedie Ikigai a venit la fixul fixului, într-un momentul în care trebuia regândit unul dintre cele mai mișto programe Rubik Hub și, deși nu mi-am comandat-o cu intenția asta, s-a dovedit că va sta la baza noului program.

Fără nicio legătură, a urmat Frica. Trump la Casa Albă. OMFG, cum e cartea asta!

Apoi Oameni anxioși, pentru că nu putea să apară o carte nouă a lui Backman și eu să las prea mult timp să treacă până o citesc. Clubul de carte kicked in again și am recitit Femeia la 1000°C, apoi Shoe Dog, pentru că mi-am dat seama că rămăsese nebifată o carte de Moehringer. Funny fact: în ziua în care mi-a venit comanda cu Shoe Dog am avut Founders’ Story, ediția a treia, unde la îndemnul să recomande o carte care îl inspiră, Alex Holicov fix Shoe Dog a recomandat.

Apoi am recitit Fetița Univers, because club de carte (mda, se pare că asta e menirea acestui club, să mă facă să recitesc și să-mi schimb părerea despre această activitate) și a urmat Sânge Rău, pentru că mi-a spus mie Liv că s-ar putea să-mi placă, mai ales dacă mi-a plăcut Silk Road. Mi-a plăcut și asta. Întotdeauna îmi plac poveștile cu oameni dereglați, mai ales dacă ele sunt reale 🙂

Am continuat cu Manual pentru femei de serviciu, ocazie cu care am descoperit că nu sunt cine știe ce fan al prozei scurte, apoi Oameni normali mi-a plăcut că e cu oameni puțin dezorientați. Și ajungem la rușinea verii în ceea ce mă privește: Bătrânul și marea. Să mă ierte domnul Hemingway și toți colegii mei de la clubul de carte, dar pe mine subiectul acestei cărți nu m-a atins, deși scriitura este foarte frumoasă. Cred că nu-s cu pescuitul.

La țanc a venit și Atomic Habits, numai bine să punem la punct noul program de la Rubik Hub. Fie vorba între noi, această carte mi-a plăcut și nu mi-a plăcut, dar o să-i dedic un articol separat.

Am continuat cu Jurnalul secret al lui Hendrik Groen, 83 de ani şi ¼, o carte amuzantă și duioasă și mi-am încheiat vara cu încă un Ikigai, de data asta al lui Vlad T. Popescu, pentru că era pe sfârșite concediul și era timpul să mă întorc la proiectul meu drăguț de la Rubik.

Iar aceasta, doamnelor și domnilor, a fost vara mea în cărți.

Iar aici sunt toate recomandările de cărți, din toate anotimpurile.

Leave a Reply