Ok, cred că pot de-acum să renunț la sindromul impostorului

READING TIME:2 MINUTES

L-am tot purtat după mine. A mers de mână cu mine așa de mult, ca într-o relație din aia pe care oh, cât de bine o cunosc, în care mergeți unul cu altul nici voi nu știți unde, dar nici nu știți cum ar fi să nu mai fiți împreună.

Cam așa am fost și eu cu sindromul ăsta.

Prima oară am citit despre el la Amanda Palmer. Ea îl numea „poliția antiprefăcuți”:

„Poliția Anti-Prefăcuți este alcătuită din efectivul imaginar și terifiant al adulților „autentici”, despre care tu crezi, la un anumit nivel subconștient, că îți vor bate la ușă în miez de noapte să te informeze:

Te-am urmărit și avem dovezi că nu ai NICIO IDEE DESPRE CE FACI. Ești acuzat de infracțiunea de a fi scăpat la mustață, te faci vinovat de delictul de a improviza din mers; de fapt, nu meriți slujba pe care o ai, noi îți luăm tot ce ai acum și LE SPUNEM TUTUROR ce fel de om ești.”

Am răsuflat atunci ușurată să aflu că și alții îl au și că nu sunt singură pe lume. Apoi au tot venit către mine articole cu duiumul, încât am început să cred că e cool să-l am, așa că am ieșit cu el la defilare, cumva mândă.

Până când mi-am dat seama că nu-l mai am dar, dacă aș fi recunoscut asta, ar fi fost ca și cum aș fi trădat un prieten vechi. Așa că am mai stat puțin în relația asta ciudată.

Dar e ok, dragul meu sindrom, poți să pleci. Să știi că nu mi se mai pare că nu-mi am locul la ateliere pentru că nu sunt nici psiholog, nici coach, nici trainer. Acum știu care este rolul meu acolo și mi l-am integrat perfect și definitiv.

Să știi că îmi place mult ce scriu și nu mai am impresia că, dacă o să vină un expert în scriere, o să-mi demaște ignoranța și lipsa de stil. De altfel, cred că între timp m-am întâlnit cu câțiva experți în scriere și-am trecut testul cu brio.

Să știi că simt că merit să-mi măresc prețurile și, dacă cineva îmi spune că sunt prea mari, merită și el să-i spun că e ok să nu lucrăm împreună.

Să știi că nu mai stau în alte relații toxice cu clienți care nu-mi respectă munca și de care trebuie să mă rog să mă plătească. Acum, toată lumea știe că munca mea îl ajută, ba unii din proprie inițiativă decid să-mi plătească serviciile cu mai mult.

Iar dacă din greșeală mai nimeresc și într-o relație proastă, o părăsesc repede și fără remușcare, căci știu că este doar felul Universului de a testa să vadă dacă mi-am învățat lecțiile. Răspunsul este da.

Așadar și prin urmare, să știi că noi doi nu mai avem o relație și poți să pleci. Du-te învârtindu-te, dar nu înainte să-ți mulțumesc pentru tot ce am învățat de la tine. Ai fost un bun profesor, să știi!

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *