Ce înseamnă să fii un om care practică Reiki (partea a treia din trilogie)

READING TIME:3 MINUTES

„Vă spun eu ce este Reiki. Este o terapie alternativă care presupune să direcționezi energia cu palmele pe părți ale corpului tău și astfel să te eliberezi de diverse blocaje.”

Stăm cu toții la masă, iar eu mă chinui să explic ce înseamnă Reiki, în timp ce Ioana, într-o singură frază, dă definiția perfectă și cumva eu nu mă regăsesc deloc. Nu am mai direcționat energia cu palmele de așa de mult timp, încât parcă mi se pare o altă viață perioada în care o făceam. Cu toate acestea, nu am simțit niciodată că nu aș mai practica Reiki.

Și dau puțin timpul înapoi, mai exact pe 3 decembrie 2013, atunci când mi-am întâlnit Maestrul. Stătea pe trotuar și mângâia un cățel al străzii, iar eu mă uitam la ea uimită pentru că aveam atunci impresia că un Maestru trebuie să stea în poziție de lotus și să leviteze.

Apoi am început să vorbim și nu a avut nevoie decât de vreo zece minute pentru a-mi descoperi povestea vieții mele, punctul sensibil, rana cea mai nevindecată și cea mai des scormonită: iubirea de sine. La mine, se transformase într-o cantitate impresionantă de grăsime depusă pe ici, pe colo, în zonele esențiale.

Eu sunt un om care nu ține minte date. Uneori, spre rușinea mea, uit și data de naștere a soțului, am un algoritm care mă ajută să-mi amintesc datele de naștere ale părinților și, în rest, mă bazez pe Facebook. Însă ziua în care mi-am întâlnit Maestrul o voi ține minte mereu. Pentru că este ziua în care am deschis ochii și am început să aduc în viața mea vindecarea, acceptarea, iubirea și toți oamenii care să rezoneze cu noua Ines.

A urmat un proces lung cu tot felul de experiențe. Unele nu au fost ușor de dus, iar altele au fost, pur și simplu, uimitoare. Am aflat lucruri despre mine, mi-am descoperit povestea, am retrăit unele momente din trecut și nu a fost ușor. Dar peste toate am trecut cu energia blândeții, a compasiunii și a curiozității, lăsându-mă ghidată.

Iar după ce renunți la blocaje, după ce accepți că ești parte din ceva mare și luminos, după ce afli că nimic nu este întâmplător, lucrurile devin mai line. Îți găsești Calea și Misiunea, întâlnești oameni care te învață lecții, unii cu mai multă, alții cu mai puțină iubire, fiecare din locul evoluției în care se află.

Multă lume îmi spune că în viața mea se întâmplă „magie”, fără să știe că drumul poate fi cu hopuri-dâmburi. Însă chiar și așa, am aflat că ăsta este drumul meu și lucrez cu mine în fiecare zi să mi-l accept.

Sunt un om care de cinci ani practică Reiki și în tot acest timp am înțeles că suntem cu toții energii conectate mai mult decât putem crede. Dar mai ales am învățat că a îmbrățișa terapiile alternative nu înseamnă să lași deoparte știința, dacă îți lași mintea să integreze această idee.

*Aici puteți citi prima parte din trilogie. Pe a doua nu am scris-o pentru că este despre niște povești și niște oameni care nu sunt sigură că s-ar simți bine regăsindu-se în rândurile mele.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *