Și orice-ar fi, soarele răsare în fiecare dimineață

READING TIME:2 MINUTES

Coborâm din mașină și ajungem în parc. Copiii aleargă, părinții împing cărucioare, bunicile cară tot felul de ustensile pentru groapa de nisip, îndrăgostiții se giugiulesc pe băncile ferite de ochii lumii. E mare hărmălaie iar eu mă întreb de ce m-o fi adus acolo, când eu aș fi preferat să rămân acasă și să-mi plâng de milă în pumni.

Nici bine nu-mi duc gândul până la capăt, că vine și răspunsul:

–          Chiar crezi că lor le pasă că tu ai mâncat o literă de pe o mie de flyere?

Așa am învățat că, din când în când, e util să am viziunea de ansamblu și să-mi dau seama că nu sunt nici pe departe Buricul Universului iar frământările mele sufletești nu prea au mare impact asupra altora.

Știți pozele acelea menite să arate măreția Universului și invizibilitatea oamenilor? Cred că este util să le păstrăm undeva într-un colț de creier și periodic să ne aducem aminte că soarele răsare în fiecare dimineață, indiferent de depresiile noastre adevărate sau închipuite.

Desigur, eu știu că starea mea poate influența starea celui de lângă mine care, la rândul său, poate ieși în lume și „atinge” și alți oameni și, de aceea, am și eu o responsabilitate pentru ceea ce se întâmplă pe această Planetă însă, orice-ar fi, soarele răsare în fiecare dimineață.

Oricât de greu de trecut mi s-ar părea mie anumite situații, atitudini, decizii, oricât de supărată aș fi la un moment dat, oricât de mare mi s-ar părea nedreptatea care mi s-a făcut, oricât de multe butoane ar apăsa unul sau altul în creierul și sufletul meu, soarele va răsare și a doua zi și în următoarea zi și zi de zi, până va acoperi cu lumină toate părțile mele mai puțin luminoase.

Iar acest gând mă liniștește, chiar dacă atunci, pe moment, am impresia că toată lumea s-a oprit în loc să jelească alături de mine și că viața mea este o noapte prelungită.

Orice-ar fi, soarele răsare în fiecare dimineață.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *