Textul ăsta-i pentru supermame

READING TIME:2 MINUTES

De mai bine de 100 de zile, seară de seară, am ocazia să realizez cât de faine sunt femeile, cât de ambițioase, creative, vesele și optimiste sunt ele. Femeile, în general, mamele, în special. Mai întâi, am început singură provocarea celor 100 de zile de mișcare iar apoi am continuat-o pe un grup de Facebook. La începutul lui ianuarie, pe 1 mai exact, am început-o din nou pe încă un grup.

Textul ăsta-i pentru voi, pentru mamele care fac 10 minute de antrenament, pauză pentru alăptat și apoi continuă antrenamentul. Pentru toate ridicările pe vârfuri cu copilul în sistem, pentru toate plankurile cu copilul în spate, pentru toate coreenele făcute dis-de-dimineață, după o noapte cu canini și premolari.

Textul ăsta-i pentru voi, pentru toate supermamele care merg la conferințe de parenting și conferințe de marketing deopotrivă, care citesc cărți despre copii fericiți, dar discută și despre cărțile de beletristică de suflet. Pentru toate mamele care se trezesc plângând în miez de noapte și care își cer iertare de la copii, explicându-le că și ele sunt oameni iar oamenii uneori clachează.

Textul ăsta-i pentru voi, pentru toate mamele care citesc ghidul OMS pentru alăptare și diversificare, pentru supermamele care aleg căile mai grele, chiar dacă-și spun de o mie de ori în cap că data viitoare vor alege scurtătura și, totuși, data viitoare găsesc puterea de a nu o face.

Textul ăsta-i pentru voi, pentru toate mamele care se așează pe covor lângă copii, citesc povești și cântă de o sută de ori „Podul de piatră” și apoi se ridică, se îmbracă frumos, se machiază și merg la întâlniri de business. Pentru toate mamele ce își iau în piept fricile și rănile, hotărâte să le vindece, deși știu că vor păși pe un drum lung și greu, dar fac asta pentru a deveni oameni mai buni.

Pentru toate supermamele care își recunosc slăbiciunile, dar nu se descurajează, ci merg tot înainte, cu lacrimi sau fără, cu mustrări de conștiință sau fără, sprijinindu-se una pe alta și privindu-se cu blândețe.

Textul ăsta-i pentru toate mamele care își mai amintesc și că sunt femei, dincolo de a fi mame, care-și fac timp pentru o cafea cu o prietenă, pentru zece minute de respirat adânc, pentru privit florile sau o conversație telefonică bună de tot.

Textul ăsta-i pentru mamele care, în ciuda tuturor temerilor și a gândului că poate o dau în bară, în ciuda tuturor imperfecțiunilor și chiar și în ciuda sistemului, cresc oameni întregi și echilibrați, empatici și iubitori.

Cheers, you rock!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *