Ce spun eu si ce auzi tu? (Gáspár György la Iași)

READING TIME:3 MINUTES

Când eram în facultate, am fost la un training unde m-am certat cu trainerul. Atât îmi amintesc. El susținea că succesul unei comunicări apare atunci când fiecare dintre cei implicați și-a transmis mesajul iar eu susțineam că succesul este atunci când mesajul tău a ajuns la receptor într-o formă cât mai apropiată de realitatea pe care ai vrut tu să o transmiți. Încă mai cred că am dreptate, Richard!

Pe Gáspár nu am apucat să-l aud vorbind când a mai venit la Iași, însă am citit impresii post-conferințe. Ceea ce am reținut este că reușește să aprindă așa de multe beculețe în oameni, încât mai toți participanții trag niște reprize bune de plâns :).

De data aceasta, Gáspár va aborda un subiect sensibil și important pentru cupluri: conectarea. Nu știu cum sunteți voi, însă eu îmi dau seama că, de când a apărut copila în viața noastră, mai toată energia noastră merge către comunicarea cu ea, înțelegerea ei, conectarea cu ea. Iar relația – spunem noi – „merge de la sine”, ceea ce nu este o abordare sănătoasă pe termen lung.

Despre subiectul conferinței

Și eu am nevoie să mă vezi, să mă auzi, să mă simți…

Bazată pe cele mai recente descoperiri din știința relațiilor de iubire, conferința „Ce spun eu și ce auzi tu?” ne oferă o nouă viziune și perspectivă practică asupra relațiilor de cuplu. Bogată în explicații concrete și numeroase recomandări ușor de aplicat în viața de zi cu zi, prin participarea la cele două ateliere ale conferinței aveți șansa să vă îmbunătățiți semnificativ conectarea cu partenerul, ajungând să vă gestionați conflictele într-o manieră sănătoasă și pozitivă. Deoarece, DA, și cuplurile fericite se ceartă – diferența este dată de faptul că adulții din aceste cupluri își gestionează conflictele într-un mod constructiv și conștienți de importanța relației.

Toate relațiile trec prin cicluri de conectare, deconectare și reconectare. Relațiile nu sunt statice, acestea sunt precum organismele vii, care necesită atenție și implicare din partea noastră. Atunci când noi și partenerul căutăm o conectare profundă și consistentă, adesea trebuie să acceptăm și deconectări puternice, ca parte a dansului relațional. Astfel, poate fi dureros să susținem toată energia necesară armoniei din cuplu, mai ales atunci când bateriile psihologice ne sunt aproape goale.

Uneori, conflictul este fenomenul care ne ajută să ne concentrăm pe nevoile celuilalt. Și tocmai prin acest proces de reconectare începe creșterea relației. O conversație umană de reconectare nu este despre a arăta cu degetul, ci despre a-i spune partenerului ce ne dorim să facă diferit.

Păstrând în minte principiul conform căruia schimbarea începe cu noi, atunci când vine vorba despre relația de cuplu cei mai mulți dintre noi suntem tentați să-l „determinăm” pe celălalt să facă primul pas spre schimbare, însă cu siguranță aceasta este și o mare capcană relațională. Controlul și manipularea în relația de cuplu nu favorizează apropierea, acestea sting orice urmă de încredere și siguranță relațională.

“Consider că a venit momentul ca fiecare dintre noi să ne asumăm curajul de-a descoperi noua știință a iubirii, să îndrăznim a renunța la ceea ce credeam că este iubirea și să învățăm a iubi din plin.” – Gáspár György, psihoterapeut relațional și autor al cărții Copilul invizibil.

Mai multe informații despre evenimentul de pe 20 mai găsiți aici. Până pe 10 mai, taxa de participare este mai mică, așa că chop-chop! 🙂Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *