Un articol mai mult despre Limitless și mai puțin despre Univers

READING TIME:5 MINUTES

limitless iasi

Articol megalung. Dacă nu aveți chef să citiți, am scris cu roșu singura informație relevantă.

Stau pe holul întunecat și mă uit într-un punct fix din podea. Dincolo de ușă se aude basul muzicii ritmate iar eu îmi aud respirația în cap. Mă concentrez să nu vomit. Din când în când, îmi trece prin minte să-mi bag picioarele și să plec. De tot. Totuși, mă surprind spunându-mi: „Data viitoare o să fie mai bine”. Deci, gata, am stabilit: va exista o dată viitoare. Atunci se deschide ușa și Daniel mă cheamă pentru stretching-ul de la final.

Așa a fost pentru mine primul antrenament Limitless.

Înainte de a scăpa de balastul de pe corp trebuie să scapi de balastul din suflet

Acesta este un articol mai mult despre Limitless și mai puțin despre Univers, dar vom începe cu Universul, ca să ne luăm de-o grijă.

Sunt o veterană a dietelor. Înfometare, disociate, Dukan, Herbalife, Nature House, you name it, nimic nu mă mai surprinde, le-am încercat pe toate, pe unele chiar de mai multe ori. Când eram în liceu, am ținut o dietă inventată de mine și am mâncat, timp de trei luni, cartofi fierți, brânză, biscuiți graham și fulgi de porumb. Și acum mă mir cum de puteam să mai învăț și să iau note bune… Câteodată, eu însămi îmi sunt un mister. Să vă mai spun că făceam zilnic și câte 2000 de sărituri de coardă? Vă mai spun.

De vreo trei ani, am înțeles că nimic nu poate să funcționeze, dacă nu este transformat în stil de viață. Iar stilul de viață nu ți-l poți schimba, când îți colcăie sufletul de încrâncenare și neiubire pentru tine însuți.

Mie nu îmi place să le cer oamenilor să share-uiască articolele mele, fiecare face ce simte, dar mi-ar plăcea ca acest mesaj să ajungă la cât mai multă lume: [ttshare]nimic în viața asta nu ar trebui să se facă cu ciudă, cu ură față de tine însuți. Nimic.[/ttshare]

Așa că mai întâi am lucrat la asta. Încă mai lucrez, n-o să se termine niciodată. Dar imediat ce am simțit puțină liniște în mine, m-am apucat să mă îngrijesc de corp.

Pentru mine, acest lucru înseamnă să am o dietă echilibrată combinată cu sport. Acestea sunt singurele două lucruri pe care le pot integra în mod firesc în viața mea pentru a putea spune cu adevărat că mi-am schimbat stilul de viață (le-am mai integrat o dată cu ajutorul lui Ionuț, înainte să rămân însărcinată, dar se pare că femeile însărcinate uită repede 🙂 ). Consider că nu am o viață atât de fancy și sofisticată pentru a putea introduce în rutina săptămânală – forever and ever – chestiuni precum masaje anticelulitice, împachetări și despachetări. Sport poate face (aproape) oricine, chiar și eu.

Și acum despre Limitless.

Limitless-ul l-am judecat greșit la început

De la început l-am denumit „program de slăbire accelerată”. Habar n-am de ce. Într-o conversație cu cineva, l-am denumit și mai urât: „un tun, ceva ce poți face o singură dată în viață”. Nu puteam să-mi imaginez de ce un om și-ar dori să-l urmeze mai mult de o lună. De ce să faci „sport de om nebun” (da, încă o denumire originală) mai multe luni la rând?

Însă nu am luat în calcul instructorii. Ba da, i-am luat și pe ei în calcul, dar înainte să-i cunosc, bazându-mă pe experiențe anterioare cu alți instructori. Însă Gianina și Daniel sunt oameni de pe altă planetă. Te inspiră așa de tare, sunt așa de fericiți cu ceea ce fac și rezistenți (frate!!!), încât îți vine să-i iei la tine acasă. Datorită lor, acum pot spune că-mi place sportul iar mie nu mi-a plăcut sportul timp de treijdoi de ani.

limitless iasi

La ultimul antrenament, în timp ce făceam genuflexiuni cu un sac de zece kile în spate ca și cum m-aș fi plimbat pe bulevard, m-am trezit gândindu-mă din nou la primul antrenament. Diferența între Ines aia care stătea în fața ușii și se abținea să nu vomite și Ines cea de acum este una impresionantă.

Dacă ați citit articolul sperând că o să vă spun ce tipuri de exerciții sunt, care este planul alimentar sau altele din astea, să știți că n-o să le găsiți aici. Doar mă știți pe mine: eu vorbesc mai mult despre suflet și mai puțin despre creier. Dar vai, ce noroc că există o adresă de mail la care puteți afla toate aceste detalii: sales@iamlimitless.ro.

Am trișat? Sigur că am trișat

Am mâncat turtițe făcute de mama? Sigur că am mâncat, că doar nu sunt masochistă. Am golit tot borcanul de unt de arahide, deși în planul alimentar erau trecute doar două lingurițe într-o săptămână? Sigur că l-am golit, că doar untul de arahide este cel mai bun aliment din toate lumile și din toate timpurile. M-am prăbușit pe saltea pe la jumatea unor exerciții? Sigur că m-am prăbușit, că doar n-oi fi Popeye Marinarul. Am gătit toate tipurile de pește trecute în planul alimentar? Sigur că n-am gătit, că doar nu suntem la Masterchef; indiferent de specia de pește trecută acolo, eu am citit un singur lucru: „conservă de ton”; uneori și „somon” dar, de cele mai multe ori „conservă de ton”.

Vreți cifre? Iată cifre

limitless iasi

Și un bonus cu fața mea, după cinci milioane de genuflexiuni.

limitless iasi

V-aș spune și despre centimetri, însă nu m-am măsurat. Oricum, să știți că realitatea e mai bună decât pozele de mai sus.

Cu ce rămân în plus?

Acum că am stabilit care sunt lucrurile de care m-am descotorosit într-o lună de Limitless, să vă spun și ce am căpătat în plus:

  • Cu câteva idei de mâncăruri sănătoase (lăsând la o parte conserva de ton 🙂 ) și foarte rapid de preparat;
  • Multă încredere în mine: că am rezistență, că pot să duc un antrenament până la capăt, că am voință, că pot să integrez firesc în viața mea un astfel de program, fără să mi se pară că este militărie;
  • Drag de a face sport. Asta cred că e cea mai mare realizare, sincer. Mai mare decât toate „minusurile” de mai sus. Pentru că minusuri din astea am mai avut de-a lungul vieții, ohohooo, dar de fiecare dată când kilogramele se depuneau la loc (pentru că inevitabil se depuneau conștiincioase de fiecare dată), uneori mult mai multe decât aveam inițial, rămâneam cu dezamăgirea că „asta este, sportul nu e pentru mine” și nu-l mai practicam deloc;
  • Cu obișnuința de a consuma tot felul de semințe și cereale. Nici măcar nu știam că ele există în comerț. Am fost foarte surprinsă când chiar le-am găsit pe rafturile din Carrefour;
  • Cu convingerea că oamenii și întâmplările apar în viața noastră exact atunci când le este dat să apară (nu pot să mă abțin, tot la Univers ajung): mailul despre Limitless a apărut în Inbox-ul meu exact când mă gândeam că am nevoie de un program organizat pentru a scăpa de câteva kilograme enervante. Iar programul s-a sincronizat cu decizia de a autodiversifica bebelușul, chestiune care înseamnă că și părinții trebuie să mănânce sănătos, nu numai copilul.

Ce-o să fac de acum înainte

Păi, m-am mai înscris la o ediție, ’cause I’m crazy like that. Iar apoi, mai vedem. Vă mai scriu eu 🙂

P.S. Eu sper că voi știți că ceea ce funcționează pentru unii nu trebuie să funcționeze pentru toată lumea, că fiecare om este unic, că ne motivează lucruri diferite și că, în principiu, Universul este un loc minunat, da?5 responses to “Un articol mai mult despre Limitless și mai puțin despre Univers”

  1. […] spre final, ca o cire­așă pe un tort fabu­los, a apă­rut spor­tul în viața mea, ală­turi de niște oameni faini tare iar această nouă și ine­dită apa­ri­ție […]

  2. […] din­tre între­bă­rile pe care le tot pri­mesc în legă­tură cu Limi­tless este des­pre ali­men­ta­ție. Așa că am făcut câteva poze la mân­că­ru­rile care […]

  3. […] se pare fascinant cum m-am transformat de la Ines cea care se abținea să nu vomite la primul antrenament în Ines cea dependentă de sport acum, Ines care se simte lipsită de […]

  4. […] Prima oară când am intrat în sală, am luat pe mine ce am găsit prin dulap și se potrivea, cât de cât. În afară de încălțămintea sport mai de Doamne ajută, s-a nimerit să am în dulap niște colanți cu care, ocazional, mai dormeam noaptea, o bustieră din timpuri apuse și un tricou care îmi era strâmt pentru că… well, pentru că așa îl făceam eu să fie. […]

  5. […] apucat de sport. Pe 15 noiembrie 2016 am intrat pentru prima oară în sală la Fantastic Fit și am ieșit peste un sfert de oră. Celelalte 45 de minute le-am petrecut pe hol, străduindu-mă să nu […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *