Despre 2016, cu recunoștință

READING TIME:2 MINUTES

ines rocks

De vreo doi ani, la finalul fiecărui an îmi scriu un cuvânt sau o frază pe un bilețel și îl lipesc deasupra biroului. Este despre ce aș vrea să fie noul an, punctul central al vieții mele pentru 365 de zile. Pentru 2016 a fost „FAMILIE”.

ines dumitriu

Iar 2016 a fost despre familie. A fost anul în care cadoul de Moș Crăciun a venit în mijlocul verii, atunci când două ocheane mari cât cepele albastre m-au privit pentru prima oară și m-au hipnotizat. A fost despre o familie mai frumoasă, mai veselă, mai unită și mai colorată ca oricând și a fost despre provocări și autodepășiri.

ines dumitriu

2016 a fost ca un buchet cu tot felul de flori de câmp. Unele îmbobocite ce abia au așteptat să înflorească frumos iar altele care, pe parcurs, s-au uscat și a trebuit să fie îndepărtate. În final, a rămas buchetul perfect.

ines dumitriu

A fost un an cu mai puține cărți citite (vreo 50, cam așa), dar cu cea mai frumoasă carte bifată – Îți voi dărui soarele – iar asta îmi este suficient. Și, dacă tot suntem la capitotul cărți, a fost anul în care nu am mai tras de mine să citesc până la capăt cărți proaste. Am avut și o mică dezamăgire literară, dar am trecut peste.

ines dumitriu

Păstrând registrul, a fost anul în care nu am mai tras de mine să rămân în relații proaste sau să resuscitez unele de mult uitate. În schimb, am lăsat să intre în viața mea vreo 2-3 oameni faini, cu care rezonez și în care mă oglindesc uneori, chiar și atunci când nu ne vedem atât de mult față în față.

ines dumitriu

A fost anul în care mi-am dat seama că am cei mai faini clienți, dar și anul în care pe unii i-am lăsat să plece cu o ușurință care m-a uimit și pe mine. A fost anul în care, mai mult decât oricând, am realizat că unele lucruri trebuie să se termine pentru a face loc altora să se întâmple.

2016 mi-a adus o groază de provocări minunate, m-a transformat în jongleur între familie, job și… mine însămi, un an cu multe cafele băute, cu o cafenea nouă descoperită, cu o cafenea cu prieteni vechi și cu o cafenea cu clienți faini. Da, a fost un an al cafelei.

ines dumitriu

A fost un an cu o nănuță minunată, cu multă lumină și iubire, cu mirări de tot felul, cu prieteni pe care i-am văzut mai rar dar, hei, ce mai contează frecvența, când consistența e așa de bunuță? Un an care m-a provocat să-mi fiu singură sprijin, atunci când îmi pierd puțin punctul de reper.

ines dumitriu

Iar spre final, ca o cireașă pe un tort fabulos, a apărut sportul în viața mea, alături de niște oameni faini tare iar această nouă și inedită apariție probabil va avea un cuvânt de spus pentru anul viitor.

ines dumitriu

Așa că 2017, bring it on!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *