(Unii dintre) cei mai interesanți oameni pe care îi știu nu vor să aibă copii

READING TIME:2 MINUTES

ines dumitriu

Eram pornită să scriu articolul ăsta, apoi m-am oprit, apoi am pornit iarăși, apoi m-am oprit iarăși și apoi am dat peste un citat fain care m-a făcut să pun degetele pe taste. Ăsta: „O carieră reușită este un lucru minunat, dar noaptea, când ți-e frig, nu te poți cuibări în ea.” (Marilyn Monroe)

Acum câteva nopți, undeva pe la ora 04:00, cam așa, atunci când făceam ceea ce știu eu cel mai bine să fac noaptea, de la un timp încoace, adică să hrănesc bebelușul și să dau scroll pe Facebook, am dat peste un articol share-uit de cineva. Era un articol cu 270 (două sute șaptezeci!) de motive pentru care o femeie nu vrea să aibă copii. Nu am citit decât preview-ul, dar nu despre asta este vorba.

N-o să mă apuc acum să încurajez creșterea natalității, chiar cred că fiecare dintre noi are propriile alegeri de făcut și propriul ritm de ținut. Nu spun că toată lumea ar trebui să se reproducă. Dimpotrivă chiar. Însă, în cazul unora, e păcat că nu vor să o facă.

Unii dintre cei mai interesanți oameni pe care îi știu nu vor să aibă copii. Sunt oamenii ăia faini, diferiți, născuți parcă pe alte planete, oamenii care schimbă puțin lumea, care gândesc altfel, care sunt făcuți din creativitate, din curaj, din perseverență, din compasiune, din lumină. Sunt oameni cu care te întâlnești de câteva ori și-ți dau lumea peste cap.

Însă acești oameni, la fel ca toți oamenii, mor. Iar după moartea lor nu va mai fi nimeni în lume care să le poarte gena aia nebună și s-o ducă mai departe, care să te atingă și să-ți schimbe viața, care să te inspire și să-ți arate vieți noi.

Nu spun că toată lumea ar trebui să aibă copii, însă în cazul unor oameni e mare păcat că nu vor să aibă.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *