Momentul meu din zi

READING TIME:1 MINUTES

ines dumitriu

Cea mai mare parte din zi îi este dedicată bebelușului. Dacă nu este timpul pentru mâncare, atunci sigur este timpul pentru legănat iar dacă nu este timpul pentru legănat, atunci sigur este timpul pentru schimbat scutecul și dacă nu este timpul pentru schimbat scutecul, atunci sigur este timpul pentru administrat picături și dacă nu este timpul pentru administrat picături, atunci sigur sigur sigur este timpul pentru joacă.

Însă în fiecare zi există un moment al meu. El se petrece dimineața, atunci când bebelușul adoarme pentru a treia oară și Gabi doarme și el, că el oricum adoarme oriunde, oricând și oricum.

Atunci mă așez în fața calculatorului, îmi fac o cafea tare, cu mult lapte, deschid geamul și respir adânc, dau drumul la Radio Guerilla, ascult muzică bună și las ziua să înceapă. Teoretic, ziua începe cu vreo 4 ore în urmă, uneori și în timpul nopții începe ziua mea, dar momentul acela al meu și numai al meu îmi amintește de vremurile de mult uitate, când ziua mea începea așa.

Cu aburii cafelei plutind în jurul meu, cu ritmurile muzicii învăluindu-mă, îmi las degetele să se miște pe taste și să scoată la suprafață tot ce găsesc ele în sufletul meu.

Uneori, doar stau așa, pur și simplu, uitându-mă la Mayo care doarme de rupe parchetul în două. Nu întotdeauna trebuie să scriu ceva. Câteodată, e bine să stai în liniște, doar tu cu tine.

Alteori, fac scroll nebun pe Facebook, mai schimb idei cu o prietenă, mai citesc articole frumoase, mai aleg poze magice pentru mesajele de la Unicorn.

Apoi se trezește copilul și eu am deja bateriile încărcate.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *