Unele lucruri trebuie să se termine pentru a face loc altora să se întâmple

READING TIME:2 MINUTES

ines dumitriu

Iată o lecție pe care nu o învăț niciodată, deși de fiecare dată mi s-a demonstrat că e adevărată:

Unele lucruri trebuie să se termine pentru a face loc altora să se întâmple.

Mi-a luat întotdeauna o veșnicie să ies din relații, să renunț la job-uri, să-mi donez hainele, să las oamenii să plece. Întotdeauna am mai ținut puțin de ei. Am mai inventat scuze și motive, mi-am mai creat lumi imaginare în care lucrurile erau frumoase și perfecte, m-am mai mințit  puțin.

Am stat prea mult cu unii clienți, deși era clar că mergeam pe căi diferite. Am mai tras de mine. Am mai închis ochii, mi-am spus că e doar o perioadă care va trece, m-am mai agățat de vremurile de la început.

Am trecut cu vederea o lecție pe care am învățat-o printre primele: există oameni care stau cu tine pentru totdeauna și oameni care te ajută să ajungi la oamenii care stau cu tine pentru totdeauna. Fiecare își are deopotrivă importanța sa dar, dacă îi pui pe toți în oala celor care stau cu tine pentru totdeauna, e posibil să nu mai ajungi la toți cei a căror misiune este să te ajute să ajungi la cei ce vor sta cu tine pentru totdeauna. #filosofie #frazălungă

Dar cum să lași noul să-ți intre în viață, dacă nu permiți învechitului să iasă? Cum să te umpli de energie proaspătă, dacă te încăpățânezi să o înmagazinezi pe cea veche? Unde să intre fericirea, dacă nu mai este spațiu? Cum să-și facă ea loc, cum să se strecoare printre cutii vechi și prăfuite?

De fiecare dată când ceva sau cineva a ieșit din viața mea, altceva sau altcineva mai bun i-a luat locul. Și nu mă refer la „mai bun” decât cel ce a ieșit, ci mai bun pentru mine, pentru evoluția mea din acel moment. De fiecare dată mi s-a întâmplat asta și, totuși, de fiecare dată m-am mai ținut puțin de  el.

Pentru că ți-e frică de necunoscut. Pentru că încă te mai gândești că dacă atunci doar ai avut noroc? Dacă, totuși, asta nu este o lege a Universului? Dacă o să rămâi cu un gol în  viață?

Probabil o să-mi scriu asta pe oglindă:

Unele lucruri trebuie să se termine pentru a face loc altora să se întâmple.One response to “Unele lucruri trebuie să se termine pentru a face loc altora să se întâmple”

  1. […] A fost anul în care mi-am dat seama că am cei mai faini cli­enți, dar și anul în care pe unii i-am lăsat să plece cu o ușu­rință care m-a uimit și pe mine. A fost anul în care, mai mult decât ori­când, am rea­li­zat că unele lucruri tre­buie să se ter­mine pen­tru a face loc altora să se întâm­ple. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *